Juhlatalo Johtola ja sen saunatilat siirtyivät UPM Kymmenen omistuksesta Rauman Hoville heinäkuussa 2017. Johtolan kauniin idyllinen miljöö on aivan omaa luokkaansa. Vuonna 1911 rakennettu kartano ja sen puutarhamainen ympäristö ovat kuin suoraan satukirjojen sivuilta.

– Johtola on toiminut alun alkaen Rauma-Repolan johtajien asuintiloina. Tämän jälkeen sitä on käytetty edustustilana. Taloa on ajan saatossa laajennettu useampaan kertaan, Sanna Varho valottaa Johtolan historiaa.

Rauman Hovi aloitti toimintansa Johtolassa todenteolla vuoden 2018 alussa. Tätä ennen tiloja kunnostettiin palvelemaan isoja ryhmiä.

– Halusimme monipuolistaa tilan käyttömahdollisuuksia niin, että täällä on nyt mahdollista järjestää laajalti erilaisia tilaisuuksia. Lisäsimme asiakaspaikkoja ja järjestelimme tilaa sellaiseksi, että saamme tehtyä mahdollisimman paljon erilaisia pöytäryhmiä.

Sanna Varho kertoo, että Johtolassa juhlat järjestetään asiakkaalle yksityistilaisuuksina.

Menut saavat vaikutteita talon historiasta

Johtolaan mahtuu kerralla noin 60 juhlijaa.  Tiloja vuokrataan yhtä lailla perhe- ja yritysjuhliin. Johtolassa on juhlittu muun muassa äitienpäivää, pääsiäistä ja vappua.

– Meidän ruokamme kerää joka kerta valtavasti kehuja. Kaikissa menuissamme näkyy keittiöpäällikkömme Anne Sulon kädenjälki. Haluamme tarjota vain laadukasta, hyvää ruokaa, Varho painottaa.

Menut pohjautuvat vahvasti Johtolan pitkään hienoon historiaan.

– Olemme tutkineet tarkoin, mitä kaikkea Johtolassa on ajan saatossa vieraille tarjottu. Vanhojen reseptien pohjalta olemme halunneet kunniottaa historiaa tuomalla sieltä löytyneitä juttuja menuihimme.

– Riista on yksi kestosuosikki ja se onkin vahvasti esillä. Otamme myös kaikki kauden tuotteet tarkoin huomioon. Esimeriksi hirvi on aina äärimmäisen suosittua.

Esimerkiksi kahvit on mukava nauttia takkahuoneen tunnelmallisissa sohvaryhmissä.

Varho kertoo, että Johtolassa juhlat järjestetään asiakkaalle yksityistilaisuuksina.

– Tilaisuuteen saa rentoutta sillä, että kahvit tai alkudrinkit voi juoda vaikka takkahuoneen sohvaryhmissä tai aulassa. Drinkkibaarista löytyy perusjuomat ja -drinkit, josta jokainen voi valita haluamansa, Varho sanoo.

Johtolasta löytyy lähes kaikki mahdollinen onnistuneiden juhlien läpiviemiseen. Tiloista löytyy muun muassa flyygeli ja lastenleikkihuone.

– Meillä on niin sanottu vakiopianisti ja laulaja, jonka voi halutessaan tilata juhliin ja tilaisuuksiin soittamaan.

Pianistin musisointi tuo tapahtumaan oman lämpimän tunnelmansa.

Hääyö yläkerrassa tai kahden päivän kokoukset

Johtolassa järjestetään juhlien lisäksi paljon yritysten kehitys-, kokous- ja koulutuspäiviä.  Juhlatalossa voi halutessaan myös majoittua. Rakennuksen yläkerrasta löytyy viisi huonetta, joihin majoittuu maksimissaan kymmenen henkilöä.

– Esimerkiksi hääyön voi viettää täällä ja majoittaa samalla kauempaa tulleita vieraita. Yritykset taas voivat viettää myös yön yli kestäviä kokouksia eli yöpyä Johtolan huoneissa ja jatkaa kokoustamista heti seuraavana aamuna samoissa tiloissa.

Johtolasta löytyy viisi huonetta, joihin majoittuu maksimissaan kymmenen henkeä.

Lisäksi tilat ovat sellaiset, että niissä on helppoa järjestää ryhmätöitä eri huoneissa.

– Täällä järjestetään paljon esimerkiksi johtoryhmien palavereita ja henkilökuntien koulutuksia. Tällaisia tilaisuuksia on usein mukavampi viettää jossain muualla kuin aina siellä omalla toimistolla.

– Palaverien päätteeksi iltaa voi jatkaa Johtolan saunalla. Saunatilat ovat erillisessä rakennuksessa aivan lähellä. 

Juhlatalo Johtolassa järjestät pikkujoulut, kokoukset ja perhejuhlat ainutlaatuisissa puitteissa. Lisätiedustelut ja varaukset voit tehdä sähköpostitse osoitteesta sales@hovihotels.fi tai puhelimitse numerosta 010 229 5210

Johtolan yläkerrassa huoneiden yhteydessä on kotoisa aula, jossa on mukava kokoontua.